Traktatie mini Nutellapotjes met label

 


Oh ik wilde deze traktatie al zolang maken! Online zocht ik naar gepersonaliseerde labels voor de mini Nutellapotjes of kant en klaar gepersonaliseerde potjes. En dat is nog best lastig! Ja, je kunt de potjes kant en klaar bestellen, maar dan met maar 1 naam. Dat kan leuk zijn, maar het leek mij leuker om bijv. voor ieder kind in de klas een potje met eigen naam te maken. Of om er wel de naam van je eigen kind op te zetten, maar dan in combinatie met de leeftijd. 

Via Etsy zijn er verschillende aanbieders van labels voor Nutella potten, zowel voor grote als kleine potten en zowel kant en klare etiketten als digitale labels. Nadeel is dat je etiketten zelf moet printen op een etikettenvel dat maar net de juiste afmeting moet hebben of dat je een aantal weken moet wachten tot het fysiek wordt opgestuurd. En daar zie je in de reviews at niet iedereen tevreden is.

Dus, heb ik zelf via Canva een ontwerp gemaakt. Helaas werkte het niet om met jullie te delen, ik kreeg teveel vragen erover en ook het oorspronkelijke ontwerp is door iemand verwijderd waardoor het niet meer werkte. Ik heb mijn uitleg daarom aangepast en laat hieronder zien hoe je zelf een label kunt maken in canva.  

Wat heb je nodig:
Mini Nutella potjes
Mini soepstengels
Cellofaanzakjes
Geprinte labels (zie hieronder)

Zo maak je ze:
Installeer de app Canva en registreer je (dit is gratis).
Sla de volgende afbeelding op:


Open de app Canva en klik onderaan op het plusteken. Kies voor "Kaart (Liggend)".
Klik weer op plusteken en dan op Galerij. Zoek bovenstaande afbeelding op en selecteer deze. Verbreed hem tot de hele breedte van het witte schermpje.

Klik weer op het plusteken en dan op Tekst. Kies "Een titel toevoegen" en typ hier de eerste letter van de naam. Kies onderaan "lettertype" en selecteer "ITC Avant Garde". Voeg nog een keer tekst toe en kies weer voor "Een titel toevoegen" en typ de rest van de naam. Pas het lettertype aan en ook de kleur, dit wordt rood. Nu kun je nog de grootte van de letters aanpassen en ze op de goede plek op je label zetten.

Sla de afbeelding op met het icoontje "pijltje naar boven" rechtsboven. Je kunt het beste eerst deze afbeeldingen allemaal aanpassen en opslaan als je verschillende namen wilt gebruiken.

Open de afbeelding in paint en verklein de afbeelding met ctrl+w en vul in de bovenste 2 vakjes "50" in.


De afbeelding is nu verkleind. Selecteer nu de gehele afbeelding en typ dan ctrl+x (knippen).
Maak het witte vlak in paint een stuk breder.
Typ nu ctrl+v (plakken) en verplaats het label naar het midden en tegen de bovenrand:

Haal de onderste witte rand weg zodat je uiteindelijk een breed label hebt met aan beide kanten een wit stuk, maar geen witte stukken aan de bovenkant en onderkant.


Selecteer deze hele afbeelding (dus inclusief de witte stukken aan de zijkanten), typ ctrl+c en plak dit in een word document. Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor "grootte en positie". Vul bij hoogte 2 cm in (of iets erboven of eronder). De breedte pas je niet aan, dit gaat automatisch mee.
Nu is je afbeelding groot genoeg. Als je 1 naam gebruikt kun je nu de afbeelding kopiƫren en meerdere keren plakken in je word document en uitprinten. Wil je verschillende namen, dan moet je elke afbeelding aanpassen zoals hierboven beschreven en in het document erbij plakken en alles in 1 keer printen.

Knip de labels daarna uit en plak ze op je potjes. Doe steeds in een zakje een potje met wat soepstengels.
Reacties

 1. Ik kan het document niet bewerken. Heeft dit te maken omdat ik een account van Canvas heb zonder extra abonnement?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou moeten kunnen zonder abonnement,, ik heb ook geen abonnement. Ik heb t uitgeprobeerd op andere telefoons en daar lukt het wel.

   Verwijderen
 2. Paint? Haha, hoe moet dat op een Macbook?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne uitleg, alleen kun je de grootte ook met je telefoon aanpassen?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten