Broodjes pulled beef

 Pulled beef stond al heel lang op mijn lijstje om eens te maken nadat ik al vaker pulled chicken had gemaakt. En dit is toch lekker geworden! Ik heb riblappen samen met de vleesmix van Moroccan Spicy Secrets 3 uur laten stoven in een saus van ketjap, tomaat, ui en honing, wat resulteerde is superlekker zacht en mals rundvlees in een heerlijke saus. Lekker op een broodje met homemade rauwkost, echt genieten.

De vleesmix die ik hiervoor gebruikte is een kruidenmix van Moroccan spicy secrets, ik gebruik hun kruidenmixen regelmatig en vind ze echt heel erg lekker. Vooral de kipmix en keftamix (gehaktkruiden) vind ik een aanrader.

Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
500 gr runderriblappen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 grote tomaat, geschild en in blokjes
1 el vleesmix
50 ml ketjap manis
50 ml honing
50 ml tomato frito
2 el donkerbruine basterdsuiker
100 ml runderbouillon
Kwart rode kool
Kwart ijsbergsla
1 rode puntpaprika
50 gr wortelrasp
8 ciabattabroodjes500 gr runderriblappen

Bereiding:
Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak hierin het rundvlees aan beide kanten bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak even mee. Doe dan de tomatenblokjes erbij en roer goed. Voeg de ketjap, honing, tomato frito en suiker toe. Giet de bouillon erbij en meng alles goed. Breng aan de kook en zet dan op een sudderplaatje op laag vuur en laat 3 uur pruttelen met de deksel op de pan.
In de tussentijd rasp je de rode kool en paprika op een mandoline heel dun. Snijd de ijsbergsla fijn en meng alle groenten. Bestrooi met een beetje zout en doe er wat citroensap bij.

Als het vlees gaar is, haal het dan uit elkaar met een vork. Verwarm de ciabattabroodjes en vul ze met rauwkost en vlees.

Reacties

  1. Wat voor andere kruiden kan ik gebruiken ipv de vleesmix, deze moet ik eerst bestellen en ik wil hem heel graag uitproberen. Vind je recepten altijd erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten