Bruschetta met burrata en tomaat

 


Oh dit is toch lekker! En zo simpel te maken, heel fijn. Ik maakte ze nu voor de ramadan, maar je kunt er ook prima mee lunchen. Het ciabattabrood snijd je in plakken en rooster je lekker crispy, daarna beleg je het met tomaatjes, burrata en maak je het af met wat basilicum en dadelstroop. Door de tomaatjes kun je ook nog lente ui of rode ui doen, maar dat is in de ramadan meestal geen goed idee. Ik heb er nu wat appel doorheen gedaan, superlekker! Maar je kunt eigenlijk alle kanten op met de topping, neem de burrata al basis en varieer erop los! Gegrilde perzik bijv of voeg pesto aan de versie met tomaat toe. Of rooster de tomaatjes eerst in de oven, dat geeft net weer een andere smaak. Gegrilde courgette of gebakken champignons zijn ook yummy! 

Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
1 afbak ciabatta in dikke plakken
Olijfolie
250 gr gemengde snoeptomaatjes 
1 kleine elstar appel of 1 kleine rode ui
1 bol burrata
Dadelstroop (ik heb deze gebruikt van royal ajwa)
Verse basilicumblaadjes

Bereiding:
Snijd de tomaatjes doormidden of in kwarten. Snipper de ui of als je appel gebruikt (allebei kan ook), snijd deze dan in miniblokjes. Meng met de tomaatjes en voeg wat zout, peper en een klein beetje azijn toe naar smaak. 

Smeer je plakken ciabatta in met olijfolie en rooster in de oven of een (grill)pan goudbruin en krokant. Verdeel over elke toast wat tomatenmengsel en schep er een beetje burrata op. garneer met dadelstroop, een snufje zwarte peper en verse basilicumblaadjes.

Reacties

Populaire recepten