Dadelbriwat



 Na de ferrerobriwat, pistachebriwat en biscoffbriwat heb ik nu een leuke no bake versie voor jullie. En wel met dadels! Deze koekjes bevatten geen deeg, alleen dadelpasta, noten en chocolade. Superlekker en leuk om te maken! Ik gebruikte de Safawi dadels van Naimi foods (voorheen Nakheel Alya). Die hebben een beetje karamelachtige smaak. Ze zijn wat steviger dan medjoul en sukkay bijvoorbeeld, maar nog wel goed te gebruiken hiervoor. Om ze nog iets zachter te maken heb ik ze even in een pannetje met water gedaan, stomen kan ook trouwens.

Bij Naimi hebben ze ook noten trouwens, die heb ik nu als vulling gebruikt.

Ingrediënten voor 25-30 stuks:
800 gr Safawi dadels 
1 el kaneel
1 el roomboter (koud)
1 el oranjebloesemwater
50 gr amandelen
50 gr walnoten
200 gr melkchocolade
200 gr pure chocolade
25 gr fijngehakte nootjes naar keuze

Bereiding:
Ontpit de dadels en doe ze in een pan. Voeg de kaneel toe en giet er een beetje water bij.
Zet op laag vuur en laat een minuut of 5 zachter worden. Pureer de dadels dan samen met de boter en het oranjebloesemwater in een hakmolen/keukenmachine/blender fijn tot een dadelpasta. Laat deze dadelpasta afgedekt rusten voor een half uur.

Rol de pasta dan tussen twee vellen bakpapier dun uit. Snijd er repen van 3 cm breed uit met een pizzaroller. Hak de noten grof en schep op elke reep onderaan een klein lepeltje noten. Vouw hier een driehoekje van, dit zie je het duidelijkst in mijn video op instagram.

Druk de randjes goed dicht en laat ze een half uur in de koelkast liggen. Smelt ondertussen de chocolade samen au bain marie. Dompel hier de driehoekjes in, laat ze uitlekken terwijl je ze met een vork uit de chocolade schept. Leg ze op een snijplank met aluminiumfolie of bakpapier. Bestrooi ze met fijngehakte nootjes en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten