Knakworstcupcakes
Yep je leest het goed haha! Deze knakworstbroodjes heb ik in een cupcakevorm gemaakt, zien ze er niet cute uit? Ik maakte ze in eerste instantie met alleen een worstje bovenop, maar bij nader inzien kan er ook best een worstje (of misschien wel twee) binnenin. Dan zijn ze nog lekkerder!
Heb jij mijn nieuwste boek 100 Ramadanrecepten al in huis? Ik maakte het boek samen met mijn (Marokkaanse) schoonmoeder en het is een compleet ramadanboek geworden met een verzameling van recepten uit verschillende landen. Je vindt er recepten voor ontbijt, zoetigheid, salades, gezonde hapjes, soepen, broodjes, snacks en hapjes met bladerdeeg en filodeeg in. Maar ook toetjes en shakes, een hoofdstuk voor eid el fitr (suikerfeest) én een kids hoofdstuk met recepten voor kinderen en leuke traktaties. Bestel het boek via mijn webshop (daar kun je ook aangeven of je hem gesigneerd wilt hebben) of via bol.com. Superleuk ook om cadeau te geven aan iemand!
Ingrediënten voor 10 stuks:
300 gr bloem
4 gr instantgist
1 el suiker
2 eigelen
1 tl zout
50 gr roomboter in blokjes
125 ml lauwwarme melk
20 kleine knakworstjes
Extra:
1 eigeel
1 el melk
Mayonaise
Bereiding:
Meng de bloem met gist en suiker. Voeg de eigelen en het zout toe. Doe dan beetje bij beetje de melk erbij tot je een samenhangend deeg krijgt (kan zijn dat je meer of minder nodig hebt dan de 125 ml). Kneed het deeg 10 minuten tot het zacht en soepel is. Laat het dan afgedekt 1.5 uur rijzen op een warme plaats. Omdat dit een brioche deeg is, zul je zien dat het minder hoog rijst dan bij gewoon brooddeeg (doordat er eigelen en boter in zit).
Neem een muffinbakplaat en bedek deze met papiertjes. Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Verdeel het deeg na het rijzen in 10 gelijke bolletjes van ongeveer 50 gram. Neem een bolletje, druk het platter en leg er een worstje op. Vouw de randjes naar het midden en vorm er weer een mooi bolletje van. Leg deze in een cupcakepapiertje. Werk zo alle bolletjes af. Laat het afgedekt nog een half uur rijzen. Druk dan op elk bolletje nog een knakworstje en zet ze in de oven. Maak de oven elke 2 minuten open om de worstjes goed in het deeg te drukken, zodat ze straks mooi uit de oven komen. Bak ze ongeveer 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Garneer met mayonaise of andere saus naar keuze.
Ik mis de beschrijving wanneer je de boter erbij doet ;). Heb het alsnog achteraf gedaan
BeantwoordenVerwijderenEn het insmeren met melk en eigeel stast er niet bij 😄
VerwijderenWat een leuk en lekker recept dit! Makkelijk om te maken met mijn dochter van 3. Ons hele gezin heeft ervan gesmuld, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderen