Mini kipbestilla's
Deze heerlijke minikipbestillatjes zijn echt een aanrader. Knapperig filodeeg, kruidige kipvulling en een zoete touch van poedersuiker en kaneel, mmm.
Ingrediënten voor 12 stuks:
1 kilo kipstukken of kipdijfilet
1 tl kurkuma
1 tl gember
1 tl zout
½ tl zwarte peper
½ tl kaneel
1 el gehakte verse platte peterselie
1 el gehakte koriander
2 uien
2 eieren
50 gr gepelde amandelen
200 gr filodeeg
100 gr roomboter
100 ml zonnebloemolie
3 el poedersuiker
1 el kaneel
Bereiding:
Meng de kipstukken of kipdijfilet met de kruiden en doe in een pan met 2 el zonnebloemolie.
Bak aan beide zijden bruin en voeg dan de uien, koriander en peterselie toe.
Laat dit op laag vuur een paar minuten fruiten.
Doe er 200 ml kokend water bij en laat de kip met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Draai tussentijds een keer om.
Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Zet de pan met de uien zonder deksel op hoog vuur en roer de losgeklopte eieren erdoor.
Laat op hoog vuur indikken tot bijna al het vocht verdwenen is en doe het in een schaal.
Pluk het vlees van de kip in kleine stukjes en voeg toe aan het ui-eimengsel. Laat afkoelen.
Bak de amandelen in 2 el zonnebloemolie goudbruin (blijf erbij!).
Laat ze uitlekken en hak dan grof in een hakmolen.
Meng door het kipmengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
Smelt de boter en meng met de olie.
Snijd de filodeegvellen in vier gelijke rechthoeken.
Neem een ondiep schaaltje van ca 10 cm doorsnede en leg er een vel filodeeg in.
Bestrijk met botermengsel en leg er nog een vel filodeeg dwars op.
Bestrijk ook met botermengsel en schep er dan een flinke lepel vulling in.
Vouw de randen over de vulling tot een rond pakketje.
Draai dit om en vouw er nog een laatste vel filodeeg omheen.
Leg de bestilla’s op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze tien minuten afkoelen en garneer dan met poedersuiker en kaneel.
Reacties
Een reactie posten