Pizza maanbrood



Hoe leuk is dit maanbrood voor jouw iftartafel! Echt een eyecatcher voor je gasten, zo leuk. Ik heb nu een simpele pizzavulling gebruikt, maar hier kun je nog alle kanten mee op. Zo kun je wat tonijn/gehakt/kip/salami toevoegen of je maakt een geheel andere vulling. Net wat jij wilt!

De maanvorm is trouwens ontzettend simpel, ik zag het op instagram voorbij komen en vond het meteen een topidee! Je hebt er een ronde vorm van 28 cm doorsnede voor nodig en een ovenbestendige kom of bolvormige bakvorm van max 16 cm. Die zet je tegen een van de randen aan en dan zie je vanzelf al de maanvorm ontstaan. Vind je dit onduidelijk? Bekijk dan even mijn video op instagram!

Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
350 gr bloem
7 gr instantgist
1 el suiker
2 el roomboter
1½ tl zout
1 tl Italiaanse kruiden
125 ml lauwwarme melk
125 ml lauwwarm water
50 ml tomato frito
200 gr mozarella (bol) of kaas
3 el melk

Bereiding:
Meng de bloem met de gist, het suiker, de roomboter, het zout en de helft van de Italiaanse kruiden.
Meng de melk met het water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de bloem. Voeg zoveel toe als nodig is voor een samenhangend deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het zacht en soepel is.
Laat het afgedekt een uur rijzen op een warme plaats. 

Na het rijzen verdeel je het deeg in bolletjes van 30 gram per stuk. Meng de tomatensaus met ¼ tl Italiaanse kruiden. Druk elk bolletje plat en bestrijk met een beetje tomatensaus.  Leg er een stukje mozzarella op en vouw de randen naar het midden. Knijp goed samen en vorm er weer een bolletje van.

Vet een ronde bakvorm van 28 cm in met boter. Zet een bolvormige bakvorm of ovenbestendige kom van 16 cm doorsnede tegen een van de randen aan in de vorm. Leg de deegbolletjes nu in een maanvorm in je bakvorm. Laat dit afgedekt nog een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bestrijk de bollen met melk en bestrooi met nog wat Italiaanse kruiden.
Bak de maan in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten