Pizza sandwiches



 Recepten uittypen terwijl je aan de ramadan meedoet is niet perse heel handig haha, je krijgt er meteen weer honger van. Maar dat is hoe het gaat als foodblogger, je bent altijd bezig met eten, inspiratie opdoen, recepten uitwerken, foto's en filmpjes bewerken etc. Zoals van deze heerlijke vega pizza sandwiches, die je ook prima als lunch kunt eten. Vries de broodjes na het bakken in, verwarm ze in de oven en vul ze naar wens. Deze zijn gevuld met rode pesto, mozzarella en rauwkost, megalekkere combinatie!

Ingrediënten voor 8 stuks:
600 gr bloem
7 gr instantgist
1 tl suiker
1 tl zout
3 el olijfolie
350-440 ml lauwwarm water
Griesmeel en olijfolie
75 gr geraspte mozzarella
Bakje rode pesto
1 grote bol mozzarella
Halve komkommer
Bakje cherrytomaatjes
Rucola
Zout, zwarte peper en citroensap


Bereiding:
Meng de bloem met de gist, suiker, zout en olijfolie. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je een samenhangend deeg krijgt. Kneed dit 10 minuten tot het soepel is en laat het afgedekt een uur rijzen. verdeel daarna in 8 gelijke bolletjes. Druk deze plat uit in de griesmeel en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk dan met olijfolie en bestrooi met geraspte mozzarella. Vouw dan dubbel.

Bak de broodjes in een hete oven van 220 graden voor ongeveer 10-15 minuten. Maak ondertussen de vulling klaar door de mozzarella in plakjes te snijden en de komkommer en tomaatjes in stukjes. Meng de komkommer en tomaatjes en breng op smaak met zout, peper en citroensap. 

Vouw de broodjes na het bakken open en bestrijk met rode pesto, beleg dan met mozzarella, rucola en de tomaatjes.

Reacties

  1. Super lekker en makkelijk! Hebben ze gevuld met sla en merquez 🥰

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten