Pizzabootjes met kip


Deze mooie pizzabootjes zijn gevuld met gekruide kip, tomatensaus en de lekkere kaas van Henri Willig. Ik gebruikte de jonge babykaas hiervoor, dat zijn superschattige minikaasjes die je in verschillende smaken kunt krijgen. Leuk om cadeau te geven ook of gewoon voor jezelf.  De vorm is leuk om te maken, maar wellicht wat lastig uit te leggen hieronder. Daarom kun je het beste naar mijn video op instagram kijken, dat is een stuk makkelijker!

Ingrediënten voor 10 stuks:
450 gr bloem
7 gr instantgist
1 tl zout
1 tl suiker
40 gr zachte roomboter
1 ei
225 ml lauwwarme melk
Vulling:
300 gr kipfilet in blokjes
1 el kipkruiden met zout (ik gebruik de kipmix van Moroccan Spicy secrets)
50 ml tomato frito of pastasaus
Half babykaasje Gouda jong, geraspt
1 eigeel

Bereiding:
Meng de bloem met gist, zout en suiker. Voeg de roomboter toe en dan beetje bij beetje de melk tot je een samenhangend deeg krijgt. Kneed dit voor 10 minuten tot het zacht en soepel is. Laat het dan afgedekt een uur rijzen. 

Bak ondertussen de kipblokjes met de kruiden in wat zonnebloemolie goudbruin en gaar. 

Verdeel het deeg na het rijzen in 10 gelijke bolletjes. Rol deze uit tot een cirkel van een halve cm dikte. Snijd met een pizzaroller een ovaal in de cirkel en daarnaast nog twee insnedes:


Pak de twee deegsliertjes aan de rechterzijde en vouw deze om elkaar heen als een spiraal en leg op de deegovaal. Doe hetzelfde aan de andere kant. Knijp de uiteinden goed samen en vorm er een mooi puntig ovaal bootje van. 

Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het midden met tomatensaus en beleg met kip en kaas. Bestrijk de randen met losgeklopt eigeel en bak de broodjes circa 15 minuten op 200 graden.

Reacties

Populaire recepten