Visbriwat



 Visbriwat zijn een typische Marokkaanse specialiteit, net als bestilla, maar dan in driehoekvorm. Je kunt ze in de ramadan serveren bij je soep of eet ze lekker als lunch. Om de vouwwijze goed te zien, kun je het beste kijken naar mijn video op instagram, het is lastiger om in woorden uit te leggen, dan in bewegende beelden. 

Wil je deze invriezen? Dat kan, je kunt ze ongebakken invriezen en dan bevroren afbakken in de oven.

Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
400 gr visfilet naar keuze
300 gr grote garnalen, gepeld
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 rode puntpaprika in kleine blokjes
2 wortels in kleine blokjes
50 gr groene olijven in plakjes
2 el gehakte verse platte peterselie
1 el gehakte koriander
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl gember
1/2 tl komijn
Sap van halve citroen
125 gr mihoen
125 gr roomboter
2 el zonnebloemolie

Bereiding:
Verhit olijfolie en bak hierin de ui en knoflook even aan. Doe dan de paprika en wortel erbij. Voeg de kruiden toe en meng goed. Laat op zacht vuur even bakken tot het zacht is en meng de olijven erdoor. Doe dan de vis en garnalen erbij en meng goed, laat dit een minuut of 5 bakken. Knijp dan de halve citroen erover uit en zet het vuur uit.

Maak de mihoen volgens de verpakking en spoel af met koud water. Knip met een schaar in kleinere stukjes en laat even uitlekken. Meng dan met de vis en groenten en laat het geheel afkoelen en uitlekken in een vergiet.

Neem je rol filodeeg en snijd er een rol van ongeveer 10 cm breed af. Rol deze uit tot lange plakjes. Smelt de boter met de olie en bestrijk je deeglapjes met dit mengsel. Schep onderaan wat vulling en vouw dit op tot een driehoek. Je vouwt eerst de rechteronderpunt over de vulling naar linksboven. Dan vouw je ze linkeronderpunt naar rechtsboven (en dus niet ook naar linksboven!). Vouw zo verder tot je deeglapje op is en leg je driehoekje op een bakplaat met bakpapier. Bak je briwats in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer met chilisaus. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten