Visbriwat
Visbriwat zijn een typische Marokkaanse specialiteit, net als bestilla, maar dan in driehoekvorm. Je kunt ze in de ramadan serveren bij je soep of eet ze lekker als lunch. Om de vouwwijze goed te zien, kun je het beste kijken naar mijn video op instagram, het is lastiger om in woorden uit te leggen, dan in bewegende beelden.
Wil je deze invriezen? Dat kan, je kunt ze ongebakken invriezen en dan bevroren afbakken in de oven.
Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten:
400 gr visfilet naar keuze
300 gr grote garnalen, gepeld
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 rode puntpaprika in kleine blokjes
2 wortels in kleine blokjes
50 gr groene olijven in plakjes
2 el gehakte verse platte peterselie
1 el gehakte koriander
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl gember
1/2 tl komijn
Sap van halve citroen
125 gr mihoen
125 gr roomboter
2 el zonnebloemolie
Bereiding:
Verhit olijfolie en bak hierin de ui en knoflook even aan. Doe dan de paprika en wortel erbij. Voeg de kruiden toe en meng goed. Laat op zacht vuur even bakken tot het zacht is en meng de olijven erdoor. Doe dan de vis en garnalen erbij en meng goed, laat dit een minuut of 5 bakken. Knijp dan de halve citroen erover uit en zet het vuur uit.
Hoeveel vellen zijn dat opelkaar dan?
BeantwoordenVerwijderen