Wrapspiesjes met kaas

 Hou jij ook zo van kaas? Ik wel :D Maar het moet wel lekkere kaas zijn, geen goedkope gele blokken of kant en klare plakken kaas van de supermarkt, daar doe je mij geen plezier mee. Vorig jaar ontdekte ik Henri Willig en hun lekkere kaas, vooral de babykaasjes zijn zo leuk en lekker! Ik maakte al een paar recepten met hun kaas en deze ramadan heb ik weer twee lekkere ideetjes voor jullie. Ik start met deze lekkere en simpele wrapspiesjes, waar ik twee versies van maakte: een versie met de kaas met Italiaanse kruiden en een versie met de chili hot en spicy kaas. Ik combineerde de kaas met een dip die op de wraps smeerder, heerlijk!

De uitsteekvormpjes kocht ik bij Xenos en vond ik zo leuk om te gebruiken voor de ramadan. 

Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 8 spiesjes:
6 grote wraps
1 potje kaasdip geroosterde tomaat
1 potje kaasdip abrikoos ras el hanout
Henri Willig kaas met Italiaanse kruiden
Henri Willig chili hot en spicy kaas
100 gr geraspte wortel
100 gr ijsbergsla of rucola

Bereiding:
Schaaf plakken van de kaas en snijd ook een dikke plak van 1 cm dikte af. Hier steek je sterretjes en maantjes uit en leg deze apart. 
Bestrijk een wrap met tomatendip en beleg met de kaas met Italiaanse kruiden, wortel en sla. Op een andere wrap doe je de abrikozendip met de chilikaas, wortel en sla. Rol de wrap op tot een rol en verpak in aluminiumfolie. Laat ze minimaal een half uur in de koelkast liggen.

Snijd dan in plakjes en schuif er steeds 3 of 4 op een satéprikker. Prik aan het einde nog een kaassterretje of maantje.


Dit artikel is een samenwerking met Henri Willig. Lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten