Eid moubarak cupcakes Ik maak elk jaar een berg koekjes voor eid ul fitr, het suikerfeest. Maar steeds vaker krijg ik de vraag of ik ook andere leuke ideetjes heb voor die dag. Deze cupcakes vond ik zelf erg leuk om te maken en heel feestelijk! Ik gebruikte een cupcake set hiervoor, daar zitten cupcakevormpjes en prikkers in, ideaal! Ik bestelde er nog sprinkles in de kleur van de prikkers bij en al met al vind ik ze echt onwijz leuk geworden.

Voor de cupcakes gebruikte ik mijn basisrecept waar ik kokos en witte chocolade aan toevoegde. Maar je kunt eigenlijk allerlei smaakjes toevoegen aan het basisrecept, net wat je lekker vindt of in huis hebt. En voor de mooiste toefjes gebruik ik trouwens spuitmondje 1M, dat is echt de allerbeste vind ik.

Ingredi├źnten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 ml zonnebloemolie
125 ml melk
150 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
2 el kokos
50 gr geraspte witte chocolade
Topping:
200 ml slagroom
2 el poedersuiker
1 zakje klopfix
200 gr mascarpone
Sprinkles naar keuze

Bereiding:
Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker. Mix dan de olie en melk erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Klop tenslotte de kokos en geraspte witte chocolade erdoor.

Bedek je muffinbakplaat met de muffinpapiertjes en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met het poedersuiker en de klopfix. Mix de mascarpone erdoor en doe de room in een spuitzak met stervormig spuitmondje (bij voorkeur Wilton 1M). Spuit mooie toeven op je cupcakes en garneer met sprinkles en je prikkers.

Reacties

Populaire recepten