No bake amandelkoekjes met chocolade
Zoek je een makkelijk koekje om te maken? Deze no bake amandelkoekjes met chocolade zijn supersimpel en je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Je kunt hier trouwens ook andere noten of koekjes voor gebruiken en garneren met bruine chocolade in plaats van witte, net wat je wilt. Belangrijke tip: snijd de koekjes af als de chocolade gestold, maar nog niet hard is. De papiertjes waar ik ze in heb gedaan, heb ik in Marokko gekocht.
Ingrediënten voor 25 stuks:
250 gr gepelde amandelen
150 gr biscuitjes
150 gr melkchocolade
100 gr witte chocolade
Bereiding:
Bak de amandelen in een beetje zonnebloemolie rondom goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maal dan helemaal fijn. Maal de biscuitjes ook helemaal fijn en meng met de amandelen. Smelt de melkchocolade au bain marie en meng door het amandelmengsel. Vorm er 3 gelijke staven van en leg op een snijplank met aluminiumfolie of bakpapier. Smelt de witte chocolade ook au bain marie en bestrijk de staven ermee. Zet een kwartier in de koelkast en trek dan met een vork strepen over de lengte van de staven. Zet weer terug in de koelkast om helemaal te stollen. Snijd schuin in koekjes en leg ze eventueel in bonbonpapiertjes.
Hallo, kan je er ook makkelijk bolletjes van maken?
BeantwoordenVerwijderenJa kan ook
VerwijderenIs het mogelijk om ipv melkchocolade, ook chocopasta te gebruiken? Zo ja, hoeveel gram raadt je aan?
BeantwoordenVerwijderenNee dat gaat niet, dat wordt niet hard
Verwijderen