Zachte amandelghribia
Ik ben dol op koekje smet amandel erin en helemaal als ze simpel te maken zijn. Deze zachte amandelghribia (ghribia is een verzamelnaam voor simpele Marokkaanse koekjes) met amandelschaafsel zijn ontzettend lekker en kan iedereen maken.
Ingrediënten:
60 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
50 ml zonnebloemolie
1 ei
50 gr gepelde en gebakken amandelen, fijngemalen
200 gr bloem
4 gr bakpoeder
Snufje zout
1 eiwit
50 gr amandelschaafsel
Bereiding:
Meng de boter met de suiker en vanillesuiker met je handen. Voeg de olie toe en meng weer goed. Dan het ei erbij doen en weer goed mengen. Doe dan de amandelen erbij en meng goed. Voeg bloem met bakpoeder en zout toe tot je een samenhangend deeg krijgt. Vorm hier 25 bolletjes van en rol de bovenkant door eiwit en vervolgens door amandelschaafsel. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Reacties
Een reactie posten