Pistacheblondies



 Een van de beste smaakcombinaties is pistache en witte chocolade. Ik maakte daarom deze verrukkelijke blondies met pistache, zowel pistachepasta als gehakte pistachenootjes. En wat is het lekker geworden zeg! Ik gebruikte de pure pistachepasta van Prozis en ook de witte chocolate chips. Voor de blondies gebruikte ik het recept wat ik altijd maak, dat is supersimpel en onwijs lekker.

Ingrediënten:
3 eieren
75 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr gesmolten boter
2 el pistachepasta
100 gr bloem
1 tl bakpoeder
100 gr geraspte witte chocolade
50 gr witte chocolate chips
50 gr grofgehakte pistachenootjes
Extra:
2 el grofgehakte pistachenootjes
2 el witte chocolate chips

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker een paar minuten. Voeg de gesmolten boter toe en mix goed. Mix ook de pistachepasta erdoor. Dan bloem en bakpoeder erdoor mixen. Rasp 100 gr van de witte chocolade en hak de overige 100 gr wat grover. Voeg beiden toe en meng het door het beslag. Schep ook de gehakte pistache erdoor. Schep in een met bakpapier bekleedde bakvorm van 20x20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) voor ongeveer 30 minuten. Haal uit de vorm en last goed afkoelen op een rooster. Snijd dan in vierkantjes.

Reacties

Populaire recepten