Aardbeienslofjes
Toen ik mijn bakspullen aan het opruimen en reorganiseren was, kwam ik mijn mini sloffenringen tegen en die had ik eigenlijk maar 1 keer gebruikt, voor deze appel-dadelslofjes (megalekker trouwens). Ik kocht ze bij de Hema trouwens en ze zijn echt zo leuk om kleine slofjes mee te maken. Deze zijn klassiek gevuld met homemade banketbakkersroom en aardbeien, een gouden combi!
De room maak ik al jaren zelf, dat is echt maar 5 minuten werk en smaakt zoveel lekkerder dan die zakjes uit de winkel. Echt, probeer het en je zult het zien! Eén nadeel? Je lust die zakjes daarna niet meer!
Ingrediënten voor 10 slofjes:
250 gr bloem
150 gr roomboter (koud) in blokjes
150 gr witte basterdsuiker
Half zakje bakpoeder
1 eigeel
Snufje zout
Amandelspijs:
75 gr gepelde amandelen
75 gr suiker
1 ei
Room:
500 ml melk
1 zakje vanillesuiker
3 eigelen
100 gr suiker
40 gr maïzena
Aardbeien
Bereiding:
Meng eerst de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend appeltaartdeeg. Verpak in een plastic zakje en laat een half uur in de koelkast rusten (druk het vast plat in het zakje, dat scheelt met uitrollen). Maal de amandelen fijn en meng met de suiker en het ei tot een spuitbaar mengsel en doe dit in een spuitzak zonder spuitmondje.
Maak dan de room door de melk te verwarmen met de vanillesuiker. Klop in een kom de eigelen met de suiker en maïzena tot een lichtgeel mengsel. Giet de warme melk er al mixend bij en klop goed door elkaar. Giet terug in de pan en laat op laag vuur al roerend dikker worden. Giet in een kom of diep bord en dek af met plastic folie. Laat in de koelkast afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 1.5 cm dikte. Steek hieruit bodems met je sloffenvormpjes en leg ze dan op een bakplaat met bakpapier met de sloffenring om de bodems heen. Knip een punt van je spuitzak met amandelspijs en spuit in het midden wat amandelspijs, laat rondom een randje vrij. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 20 minuten goudbruin en gaar. Verwijder meteen de ringen en laat ze afkoelen op een rooster. Herhaal dit als je niet genoeg vormpjes had om alles in 1 keer te bakken.
Klop de banketbakkersroom goed los als deze is afgekoeld en doe in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit over de sloffenbodems en garneer met aardbeien.
Reacties
Een reactie posten