Dubai chocolate pops
Heb jij de trend van Dubai chocolate al geprobeerd? Je ziet ze overal, chocoladerepen met vulling van crispy kadaif en pistache. Wij maakten ze ook, maar dan in de vorm van pops, dat vonden wij qua formaat beter dan zo'n grote reep. Ik gebruikte de pure pistachepasta van Prozis, die is superlekker en dus pure pasta. Als je bij Prozis de code ELLOUISA gebruikt krijg je korting op alles. Je kunt ook de zoetere pistachecrème gebruiken bijv van Dille en Kamille of Amorelli, maar zelf vind ik dat te zoet voor deze combinatie.
Ingrediënten:
200 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade
150 gr kadaif (Turkse/Marokkaanse winkels)
100 gr pistachepasta
Bereiding:
Bereiding:
Bak de kadaif goudbruin in een koekenpan met een flinke eetlepel roomboter.
Meng met de pistachepasta (voeg evt meer of minder naar smaak toe).
Smelt de chocolades samen au bain marie. Bestrijk de bodem en randen van iedere holte in je vorm met chocolade. Laat dit hard worden in de koelkast.
Steek dan een ijsstokje in elke vorm en druk hierop de vulling.
Bestrijk met een laatste laag chocolade en laat hard worden in de koelkast. Haal ze dan uit de vorm.
Als finishing touch kun je nog wat chocolade erop smeren en gehakte pistache erover strooien.
Reacties
Een reactie posten