Kipsatébroden
Heb jij mijn nieuwste boek 100 Ramadanrecepten al in huis? Ik maakte het boek samen met mijn (Marokkaanse) schoonmoeder en het is een compleet ramadanboek geworden met een verzameling van recepten uit verschillende landen. Je vindt er recepten voor ontbijt, zoetigheid, salades, gezonde hapjes, soepen, broodjes, snacks en hapjes met bladerdeeg en filodeeg in. Maar ook toetjes en shakes, een hoofdstuk voor eid el fitr (suikerfeest) én een kids hoofdstuk met recepten voor kinderen en leuke traktaties. Bestel het boek via mijn webshop (daar kun je ook aangeven of je hem gesigneerd wilt hebben) of via bol.com. Superleuk ook om cadeau te geven aan iemand!
Heb jij mijn boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten voor 4 broden:
350 gr bloem
150 gr fijne griesmeel
1 tl zout
7 gr instantgist
1 el suiker
1 ei
2 el olie
100 ml lauwwarme melk
100-150 ml lauwwarm water
Vulling:
2 kipfilets in kleine blokjes
2 tl kipkruiden
1 tl paprikapoeder
250 gr satésaus (ik gebruik Wijko kant en klaar)
Extra:
1 eigeel
1 el melk
Sesamzaad en nigellazaad
Bereiding:
Meng bloem met griesmeel, zout, gist en suiker. Voeg het ei en de olie toe en doe dan de melk erbij. Meng goed met je handen en voeg steeds beetje bij beetje water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit in ca 10 minuten zacht en soepel. Laat afgedekt een uur rijzen op een warme plaats.
Ondertussen bak je de kipblokjes met de kruiden in wat olie goudbruin. Zet het vuur uit en meng de satésaus erdoor. Na het rijzen verdeel je het deeg in 4 gelijke bollen. Rol elke bol uit tot een lange ovaal. Verdeel 1/4 van de kipvulling in een lange rij over het midden van de ovaal. Vouw de randen naar elkaar toe en druk goed aan. Leg de rol met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en werk zo alle bollen deeg af. Laat ze afgedekt nog een half uurtje rijzen. Maak dan met een mes inkepingen in de bovenzijde.
Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de broden ermee. Bestrooi met sesamzaad en nigellazaad en bak de broden in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Het was heerlijk! We hebben er met ons hele gezin van gesmuld. Dankjewel voor dit recept!
BeantwoordenVerwijderen