Appel-karamelkoeken


Deze koeken had ik al jaren geleden opgeslagen om eens te maken, ik vond het recept op de website Uit het keukentje van Syts en wilde ze graag een keer bakken. Maar mijn lijst is megalang en wordt ook dagelijks aangevuld, dus het kan soms even duren voor ik het echt ga maken. Maar ik kreeg een pakketje met 3 lekkere flesjes karamel van Suboro en toen dacht ik er ineens weer aan. Hoe dan ook, een superlekkere combi van appeltaartdeeg, karamel, kaneel en appel. Ik heb het wel ietsje aangepast, maar in grote lijnen is het hetzelfde gebleven.

Ingrediënten voor 18 koeken:
175 gr roomboter (koud)
90 gr lichtbruine basterdsuiker
100 gr suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
275 gr bloem
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Vulling:
3 appels in blokjes
1 tl kaneel
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 el roomboter
Karamel

Bereiding:
Meng boter met suiker, vanillesuiker en ei. Voeg dan bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe. Maak er een samenhangend deeg van en verpak in plastic. Leg een uur in de koelkast. Vet een muffinvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160). Verdeel het deeg na het rusten in 18 gelijke bolletjes. Druk een bolletje plat en druk dan in een muffinbakplaat uit. Bak de bodems in 20 minuten goudbruin. Je zult zien dat de bodem weer omhoog komt. Druk deze in met bijv de onderkant van een klein glas. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Doe de appelblokjes met de boter, suiker en kaneel in een pannetje en laat op laag vuur zacht worden. Vul de koeken met karamel en appeltjes.

Reacties

Populaire recepten