Appel-karamelkoeken
Ingrediënten voor 18 koeken:
175 gr roomboter (koud)
90 gr lichtbruine basterdsuiker
100 gr suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
275 gr bloem
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Vulling:
3 appels in blokjes
1 tl kaneel
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 el roomboter
Karamel
Bereiding:
Meng boter met suiker, vanillesuiker en ei. Voeg dan bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe. Maak er een samenhangend deeg van en verpak in plastic. Leg een uur in de koelkast. Vet een muffinvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160). Verdeel het deeg na het rusten in 18 gelijke bolletjes. Druk een bolletje plat en druk dan in een muffinbakplaat uit. Bak de bodems in 20 minuten goudbruin. Je zult zien dat de bodem weer omhoog komt. Druk deze in met bijv de onderkant van een klein glas. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Doe de appelblokjes met de boter, suiker en kaneel in een pannetje en laat op laag vuur zacht worden. Vul de koeken met karamel en appeltjes.
Reacties
Een reactie posten