Flat croissants
Ken jij deze viral flat croissants al? Ik zag ze in een filmpje op instagram en dacht, die ga ik proberen. Ze smaken eigenlijk een beetje als krakeling, en dus niet meer als een croissant. Maar dat geeft niet, ze zijn alsnog keilekker! Je hebt trouwens ook versies waarbij een gebakken croissant wordt platgerold, bestreken met gesmolten boter en dan in de suiker met kaneel wordt gerold. Daarna wordt deze gebakken in een koekenpan. Dan krijg je een ander resultaat, maar ook lekker denk ik!
Overigens is er geen croissantdeeg zonder alcohol, dus heb ik bladerdeeg gebruikt, dat werkt ook prima.
Ingrediënten voor 6 stuks:
1 rol bladerdeeg
3 el suiker
1/2 tl kaneel
Gesmolten chocolade naar keuze
Toppings naar keuze
Bereiding:
Rol het bladerdeeg uit en snijd in lange driehoeken. Rol deze op tot een croissantje.
Meng suiker met kaneel en rol hier de croissantjes door. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk ze plat met bijvoorbeeld een grote snijplank of bakplaat. Bak ze dan op 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig.
Laat ze afkoelen en dompel dan 1 uiteinde in de gesmolten chocolade en garneer met toppings naar keuze.
Reacties
Een reactie posten