Linzencurry



 Ik deel het meest bakrecepten online, omdat ik gerechten wat lastiger vind om op te nemen. Dan moet ik het speciaal in de middag doen of het moet lang genoeg licht zijn. Maar dat betekent niet dat ik weinig nieuwe dingen kook, sterker nog, eigenlijk elke week probeer ik wel wat nieuws. Zo ook deze linzencurry, die ontzettend lekker kruidig is, heerlijk! En het ideale is, hij is supersnel klaar. Fijn dus na een dag werken of als je even geen zin hebt om te koken. Ik heb dan wel zelf naanbrood erbij gemaakt, dat kost wat meer tijd. maar dat kun je evt weglaten of kant en klaar kopen (liever niet, maargoed). Of je maakt het eerder en vriest het in.

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 cm verse gember, geraspt
2 tomaten, in blokjes
200 gr rode linzen
1 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
1/2 tl komijn
1/2 tl gember
1 tl garam masala
200 ml kokend water of groentenbouillon
200 ml kokosmelk
Sap van een halve limoen

Bereiding:
Fruit de ui met de knoflook en gember in wat olie. Voeg dan de tomatenblokjes toe en de helft van de kruiden. Bak dit even mee en doe de linzen erbij. Roer goed door en giet het water of de bouillon erbij. Voeg dan de rest van de kruiden toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min pruttelen. Voeg dan de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Laat in ongeveer 5-10 minuten de linzen gaar worden (dit gaat heel snel). Breng op smaak met de limoensap en eventueel nog wat zout. 

Serveer met rijst, naan en Griekse yoghurt.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten