Mini cakerolletjes met passievrucht
Een cakerol of kleine cakerolletjes vind ik op zich al heel lekker, maar deze combinatie met passievrucht is gewoon fantastisch! Je kunt verse passievrucht gebruiken, maar die zijn niet altijd in elke winkel verkrijgbaar en vaak vrij duur. Of er zit niet zoveel vruchtvlees in. Dan is deze passievruchtsaus van Prozis echt een aanrader, zo handig en zo lekker! ook megalekker om een mocktail mee te maken. Mijn zoon maakt er bijvoorbeeld een van 7up (of huismerk), munt, ijsblokjes en deze saus mmmm.
Bij Prozis kun je de passionfruitsaus in de webshop bestellen en als je code ELLOUISA gebruikt krijg je ook nog eens korting. Als je toch gaat bestellen, kijk dan ook naar mijn andere favorieten: pure pistachepasta, hazelnoottopping (ook megalekker, beetje buenoachtig) en almond crunch (perfecte stukjes gehakte amandel).
Ingrediënten voor 8 stuks:
4 eieren
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
30 gr bloem
30 gr maïzena
1 tl bakpoeder
Vulling en topping:
250 ml slagroom uit de koelkast
2 el poedersuiker
2 el puddingpoeder vanille
Passionfruit saus van Prozis of verse passievrucht
Poedersuiker
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker voor een minuut of 10 tot een hele luchtige massa. Zeef bloem, bakpoeder en maïzena erboven en schep er dan heel luchtig door. Bedek je ovenbakplaat met bakpapier en strijk het beslag hier over uit. Bak de plak op 200 graden (hetelucht 180) voor 12 minuten.
Draai de cakeplak na het bakken meteen om op een theedoek of ander stuk bakpapier. Maak voorzichtig het eerste bakpapier los en rol de cakeplak meteen op in je theedoek of bakpapier. Laat helemaal afkoelen.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom stijf te kloppen met de poedersuiker en het puddingpoeder. Doe 1/3 in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Rol de cakeplak weer open en snijd hem in 4 gelijke rechthoeken. Bestrijk elke rechthoek met wat passievruchtsaus en vervolgens met 1/4 van de room. Rol ze dan op vanaf de langere zijde en leg voor een half uur in de koelkast. Snijd elk rolletje in 2 cakerolletjes en snijd de buitenste randen bij. Bestrooi ze met poedersuiker en garneer met nog wat room en passievruchtsaus.
Reacties
Een reactie posten