Pistache-maïzenakoekjes

 


Goed nieuws, ik ga weer samenwerken met Koro! Een tijdje geleden heb ik dat ook voor een paar maanden mogen doen en was hier altijd erg tevreden over. Vooral de grote zakken met noten zijn superhandig en lekker! Dit betekent dat ik weer lekkere recepten met hun producten met jullie zal delen en dat mijn kortingscode Ellouisa5 weer actief is. Deze code is geldig op alles in de webshop van Koro, dus grijp je kans!

Als eerste maakte ik mijn favoriete Marokkaanse koekjes, maar dan met een twist. Ik maakte namelijk pistache maïzenakoekjes, megalekker! De gehakte pistache van Koro is hier ideaal voor, omdat het de perfecte afmeting heeft. Soms heb je namelijk het probleem als je gehakte noten nodig hebt, dat als je een machine gebruikt de helft fijngemalen is en de helft is grof gehakt. Of je moet het met ede hand doen en dat is weer veel werk. Deze stukjes zijn echt perfect! Ik dipte de koekjes in een mengsel van melk- en pure choco en vervolgens gingen ze voor een krokant jasje in de cornflakes en pistache, heerlijk! je kunt als je wilt ook nog wat fijngemalen pistache door het koekjesdeeg doen, maar dit hoeft niet.

Ingrediënten:
3 eigelen
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr roomboter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
200 gr maïzena
1 tl bakpoeder (4 gr)
Garnering:
100 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade
100 gr cornflakes
100 gr gehakte pistachenootjes

Bereiding:
Mix eigelen met suiker, vanillesuiker, boter en olie samen. Mix dan maïzena en bakpoeder erdoor tot een kruimelig mengsel. Meng met je handen tot een zacht deeg. Laat dit een half uur in de koelkast rusten.  Maak dan bolletjes ter grootte van een olijf. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten op 180 graden (hetelucht 160). Let op, ze zijn heel breekbaar na het bakken! Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen.

Smelt ondertussen de melkchocolade en pure chocolade samen au bain marie en doe in een kom. Verkruimel de cornflakes (bijv in een ziplockzakje doen en dan met je handen fijnmaken) en meng met de gehakte pistache in een andere kom. Dompel de koekjes met een vork in de chocolade en rol ze daarna door het cornflakesmengsel en leg ze op een snijplank met aluminiumfolie. Laat ze in de koelkast hard worden.

Reacties

Populaire recepten