Dubai chocolate dessert
De Dubai chocolate trend heb je vast wel voorbij zien komen, ik maakte er ook Dubai chocolate pops mee. Je kunt eigenlijk vanalles maken met deze combi van knapperige kadaif, pistachepasta of pistachecrème en chocolade. Ik maakte er deze dessertglaasjes mee, superlekker en ze zien er ook nog eens mooi uit! Ik heb deze keer pistachecrème gebruikt, omdat die wat zoeter is dan pure pistachepasta. Ik heb hem bij Koro besteld, dat kun jij ook doen en gebruik dan vooral mijn code Ellouisa5 voor korting!
De vorm voor de reepjes heb ik van Shein, zo leuk!
Ingrediënten voor 6 glaasjes:
75 gr kadaif
2 el roomboter
2 el pistachecrème
200 ml slagroom
125 gr mascarpone
3 el poedersuiker
3 el volle kwark
Ganache:
100 gr pure chocolade
50 ml slagroom
2 el gehakte pistache
Reepjes:
50 gr pure chocolade
Bereiding:
Bak de kadaif goudbruin in de boter en meng met de pistachecrème. Klop de 200 ml slagroom stijf met de poedersuiker. Mix mascarpone en kwark erdoor. Verwarm de 50 ml slagroom voor de ganache en smelt de pure chocolade hierin. Roer tot een ganache. Verdeel over de glaasjes en garneer met gehakte pistache en een chocoladereepje.
Hoe lang van tevoren kan je dit toetje maken?
BeantwoordenVerwijderenHeel erg lekker
BeantwoordenVerwijderenIs het mogelijk om volle kwark te vervangen met roomkaas
BeantwoordenVerwijderen