Caramel crackerbars

 


Eerlijk, ik wist niet hoe dit uit zou pakken: laagjes crackers en karamel met chocolade erop. Het zag er wel onwijs lekker uit op pinterest, dus ik dacht: gewoon eens proberen. Nou ik kan je vertellen, het is echt heerlijk! Je proeft wel de crackertjes, maar degene die niet weet dat het crackertjes zijn, die zal dat nooit raden (ik heb het gecheckt :D). Ik heb overigens veel minder suiker gebruikt dan de originele recepten hiervoor en was zoet genoeg zo (je hebt het wel nodig om de karamel te maken, dus helemaal weglaten gaat niet).

Ingrediënten:
8-9 pakjes crackertjes (deze bijv.)
120 gr roomboter
60 ml melk
1 blikje gecondenseerde melk (397gr)
150 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr pure chocolade
50 gr melkchocolade
2 el roomboter

Bereiding:
Maak eerst de karamel door de roomboter, melk, gecondenseerde melk en suiker samen in een pan met dikke bodem al roerende te koken tot een dikke karamel.
Neem een vierkante vorm van 20x20 cm (of ring) en leg hierin een laag met crackertjes (even doorbreken tot 2 vierkantjes). Bestrijk deze met een laag karamel en leg daar weer crackertjes op, dan weer karamel en crackertjes. Maak in totaal 4 lagen crackertjes en eindig daar ook mee. 

Smelt de chocolade au bain marie en roer dan de boter erdoor tot een dikke romige chocoladepasta en strijk dit over de bovenste laag crackertjes. Zet minimaal 3 uur in de koelkast en snijd dan in reepjes.

Reacties

Populaire recepten