No bake speculoosgebakjes met amandel
Gebakjes zijn altijd feestelijk en leuk om te serveren, maar ik vind het wel altijd een gedoe om te maken, zeker als je de biscuit zelf maakt. Wat dan handig is, is om kant en klare koekjes te gebruiken als cakelaag. Stapel ze met room ertussen en ze worden vanzelf zacht in de koelkast :D. Ik maakte deze speculoosgebakjes met amandel met de suikervrije speculoos van Céréal en deed ook maar een klein beetje suiker in de room, waardoor het nog een gezondere keuze is ook! Zeker in combinatie met de pure chocoladehagelslag van Céréal, die 88% minder suiker bevat dan andere merken pure hagelslag.
Ingrediënten voor 6 gebakjes:
18 speculooskoekjes met amandel
300 ml slagroom
125 gr mascarpone
2 el poedersuiker
100 gr gebakken amandelen, grofgehakt
50 gr pure hagelslag
Mokkaboontjes
Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en mix dan de mascarpone erdoor. Doe 2/3 in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Leg een koekje neer en spuit hierop wat room, leg er een koekje op en spuit er weer room op. Doe er een derde koekje op. Bestrijk de zijkanten met room en rol door de amandelen zodat alle zijkanten bedekt zijn met nootjes. Bestrijk de bovenzijde ook met slagroom en bestrooi met hagelslag. Werk zo alle koekjes af tot 6 gebakjes. Garneer elk gebakje nog met een toefje slagroom en een mokkaboontje en zet minimaal 3 uur in de koelkast om de koek zachter te laten worden.
Reacties
Een reactie posten