Zachte speculaas
Misschien kende jij dit nog niet, ik ook niet tot ik het tegen kwam in een facebookgroep. Een ouderwets geschreven recept op een papiertje met vlekken erop, geweldig! Het is een soort zachte koek, ook niet echt een cake, met speculaassmaak. Simpel om te maken en heel erg lekker! Ik maakte het voor de high tea op de sportschool waar ik sport. Het is namelijk heel handig voor een groot gezelschap. Je hebt in een keer een vrij grote koek die je in de gewenste stukken snijdt.
Ingrediënten:
250 gr roomboter op kamertemperatuur
250 gr donkerbruine basterdsuiker
5 eieren
500 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
1tl kaneel
1tl speculaaskruiden
Bereiding:
Mix de boter met de suiker en voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. Meng de bloem met de bakpoeder, zout, kaneel en speculaaskruiden. Voeg toe aan het botermengsel en mix tot een dik en plakkerig beslag.
Bakplaat van de oven nemen (ca 30x40cm) en bakpapier erop leggen. Beslag erop storten en uitstrijken tot ong 1 cm dikte, ik had een deegschraper gebruikt en die wat nat gemaakt steeds.
Dan 25-30 min op 180 graden (hetelucht 160) bakken. Bij mij was ie met 26 min klaar, dus wel even checken na 25 minuten.
Reacties
Een reactie posten