Buenorol

 


Ik had al verschillende recepten met de pure pistachepasta van Prozis met jullie gedeeld, maar ik had ook nog een pure hazelootpasta van hen in huis. Het leek me zo lekker om een soort buenovulling te maken en dat is gelukt! Op basis van een witte chocoladeganache heb ik echt de lekkerste vulling gemaakt! Gecombineerd met een zachte cakerol en een lekkere chocoladelaag is dit echt een topgebak, ook leuk voor de feestdagen bijvoorbeeld. Wil jij deze pasta of een van de andere notenpasta's bestellen bij Prozis? Gebruik dan mijn code Ellouisa voor korting, je vindt ze hier in de webshop: pasta's.

Ingrediënten:
4 eieren
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
30 gr bloem
30 gr maïzena
1 tl bakpoeder
Vulling:
300 gr witte chococolade
125 ml slagroom
2 el pure hazelnootpasta
Topping:
200 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade

Bereiding:
Maak eerst de vulling, die moet namelijk 2 uur afkoelen. Breek de chocolade in stukjes en doe met de room in een schaaltje. Zit dit boven een steelpannetje met een laagje water (au bain marie dus) en laat al roerende smelten. Roer dan de hazelnootpasta erdoor en bedek met plastic folie. Zet 2 uur in de koelkast.

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker voor een minuut of 10 tot een hele luchtige massa. Zeef bloem, bakpoeder en maïzena erboven en schep er dan heel luchtig door. Bedek je ovenbakplaat met bakpapier en strijk het beslag hier over uit. Bak de plak op 200 graden (hetelucht 180) voor 12 minuten.

Draai de cakeplak na het bakken meteen om op een theedoek of ander stuk bakpapier. Maak voorzichtig het eerste bakpapier los en rol de cakeplak meteen op in je theedoek of bakpapier. Laat helemaal afkoelen.

Mix ondertussen de vulling weer romig en smelt de melkchocolade au bain marie. Rol de cake na het afkoelen weer open en bestrijk met de vulling. Rol op en leg op een rooster met aluminiumfolie eronder. Giet de gesmolten melkchocolade erover en verdeel mooi over de rol. Laat dit hard worden in de koelkast en garneer met streepjes gesmolten pure chocolade.

Reacties

Populaire recepten