Kerst crompouzen

 


Vorig jaar maakte ik deze kerst crompouzen voor het kerstdiner op school en je raadt het al, ze waren in een mum van tijd op. Ik gebruik mini afbakcroissantjes, die zijn ideaal als hapje. En de vulling maak ik zelf, ik beloof je, dat is niet veel werk en zoveel lekkerder dan een pakje banketbakkersroom. Als je deze vulling proeft wil je die pakjes echt niet meer!

Voor het glazuur gebruik ik royal icing poeder, omdat die mooi wit blijft, maar poedersuiker kan ook. Of gebruik wit glazuur uit een pakje (dat is wel handig, die is ook mooi wit).

Ingrediënten voor 16 stuks:
16 mini afbakcroissantjes
500 ml melk
1 zakje vanillesuiker
3 eigelen
100 gr suiker
40 gr maïzena
200 ml slagroom
25 gr poedersuiker
Glazuur:
200 gr royal icing poeder of poedersuiker
Beetje melk
Druppel groene kleurstof

Bereiding:
Maak eerst de room door de melk te verwarmen met de vanillesuiker. Mix ondertussen de eigelen met de suiker en maïzena tot een lichtgeel mengsel. Giet de warme melk erbij terwijl je blijft mixen. Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerende aan de kook. Je zult zien dat het dikker wordt. Giet het in een diep bord en dek af met plastic folie (het folie moet de room raken). Laat helemaal koud worden.

Bak de mini croissantjes af en laat ze afkoelen. Snijd ze vast open.  Maak ook vast het glazuur door het royal icing poeder of de poedersuiker te mengen met wat melk tot een dik glazuur. Doe een paar eetlepels in een apart kommetje en meng hierdoor de groene kleurstof. Dompel de croissantjes vast met de bovenzijde in het glazuur en leg ze op een rooster of schaal om uit te harden. Doe het groene glazuur in een klein spuitzakje of boterhamzakje waar je een puntje af knipt. Spuit daarmee lijntjes over de croissants.

Als de room is opgesteven en afgekoeld klopt je hem los met de mixer. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en meng door de banketbakkersroom. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje en vul de croissantjes ermee.

Reacties

Populaire recepten