Marokkaanse kippenbouten uit de oven
Zoals jullie misschien al vaker hebben gezien, gebruik ik graag de kruiden van Moroccan Spicy secrets en ik kreeg deze keer een nieuwe mix opgestuurd: gebraden kip. Nou dat klinkt al lekker! Ik maakte er een heerlijke Marokkaanse ovenschotel van met kippenbouten en aardappel, mmmm. Let wel even op dat je best wat tijd nodig hebt voor het bakken in de oven. Het in elkaar zetten is verder zo gedaan, maar de baktijd duurt dus wel even. Bij mij heeft het ongeveer 1.5 uur geduurd.
Wil jij ook een keer lekkere kruiden en thee bestellen bij Moroccan Spicy Secrets? Gebruik dan mijn kortingscode Ellouisa15! Mijn tips: keftamix, kipmix, vleesmix, kipbriwatmix, tandoorimix, wokmix en gebraden kip!
Ingrediënten:
2 kippenbouten, goed schoongemaakt, maar met vel
2 el kruidenmix Gebraden Kip
2 el olijfolie
2 el zonnebloemolie
500 gr aardappels in partjes
2 tomaten, geschild en in plakjes
3 sjalotjes, grof gesneden
1 teen knoflook, uitgeperst
2 el gehakte verse platte peterselie
Halve citroen in plakjes
Olijven naar keuze
Bereiding:
Meng de kruiden met de peterselie, knoflook, olijfolie en zonnebloemolie. Meng de helft hiervan met de kippenbouten. De andere helft meng je met de aardappelpartjes, ui en tomaat. Verdeel dit over een ovenschaal of braadslede. Leg hierop de kippenbouten en verdeel de plakjes citroen erover. Giet aan de zijkant ongeveer 100 ml water erbij en bedek de schaal met aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal na 45 min het folie eraf en bak nog 45 minuten tot het gaar en mooi goudbruin is.
Reacties
Een reactie posten