Pure chocolade-notenrepen uit All day goodness

 Tijd voor weer een leuk kookboek! En deze keer een met prachtige lichte foto's, echt heel mooi gemaakt, het hele boek straalt een soort licht uit. Het boek is van Denise Kortlevers die hierin gezonde en lekkere recepten deelt die ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn. Heel fijn dus! Denise hanteert een FEEL GOOD formule: 


F     Focus op jezelf
E         Eet echt eten
E     Eet mediterraan
L    Leer combineren
G                 Go green
O Ontspan en beweeg
O Ontbijt met proteïne
D Denk aan je darmen



Vooral het laatste in onwijs belangrijk om je goed te voelen en bij iedereen is dit ook weer anders wat wel en niet goed werkt voor je darmen. In het boek vertelt ze per letter/thema wat je hieronder moet verstaan en waarom het jou helpt. Daarnaast vertelt ze waarom ze haar eigen eetpatroon heeft moeten aanpassen, heel interessant.

In het boek vind je allemaal lekkere receptjes waar ik uiteraard weer een top 10 voor mijzelf uit heb gehaald:

1. Pure chocolade-notenrepen 
2. Snelle bagels
3. Hummusbowl met geroosterde bloemkool en tomaatjes
4. Vliegensvlugge frozen yoghurt
5. Harissa-ei
6. Burnt aubergine
7. Pure chocolade-amandelcake
8. Maaltijdsalade met parelcouscous en halloumi
9. Green goddess wraps
10. Goudgele curry

Ik twijfelde tussen nummer 1 en 2, maar koos toch ervoor om de chocoladerepen te maken, die hummus komt ook nog een keer aan de beurt hoor! Wil jij dit boek ook bestellen? Dat kan hier bij bol voor 27,99.

Ingrediënten voor 20 kleine reepjes:
200 gr pure chocolade
6 el roomboter
6 el notenpasta naar keuze (ik heb hazelnoot gebruikt, maar amandel of pistache is ook lekker)
Snufje zeezout
1/2 tl kaneel
100 gr grofgehakte gemengde noten

Bereiding:
Breek de chocolade in blokjes en smelt samen met de boter au bain marie. Roer er dan de notenpasta, zout en kaneel door. Bedek een vorm van 20x20 cm met bakpapier en stort hierin het mengsel. Verdeel hierover de noten en druk er een beetje in. Zet minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in reepjes.

Reacties

Populaire recepten