Barbietaart



 Jaren geleden zag ik voor het eerst een barbietaart toen ik nog actief was op marokko.nl, waar we met een groep vrouwen recepten met elkaar deelden. Ik nam me altijd voor om er ooit een voor mijn dochter te maken, mocht ik die ooit krijgen. En nu was het zover, ze werd 5 en de barbietaart kon gemaakt worden! Er zijn verschillende manieren om dit te doen en als je op youtube zoekt op "barbiecake" vind je genoeg voorbeelden. Ik heb hem op deze manier gemaakt en qua grootte en hoeveelheid taart was dit perfect, maar hij zou eigenlijk iets hoger moeten zijn om de barbie er perfect in te laten passen. Hoe dan ook, hij was heerlijk én heel mooi! Mijn dochter was er superblij mee en dat is het belangrijkste, toch?

Je kunt qua cake en vullingen alle kanten op, ik heb het simpel gehouden met een lekkere cake op basis van olie en gevuld met slagroom en jam. Aan de buitenkant heb ik roze gekleurde slagroom gebruikt (die ik verstevig met mascarpone). De zoetheid was perfect vonden wij, maar wil je het zoeter, dan kun je er wat extra suiker in doen.

Ingrediënten:
6 eieren
150 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml melk
200 ml zonnebloemolie
Rasp en sap van 1 sinaasappel
350 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Poedersuiker
Vulling en garnering:
100 gr aardbeienjam
750 ml slagroom (koud)
75 gr poedersuiker
250 gr mascarpone

Verder:
1 barbie
Plastic huishoudfolie

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een dikke lichtgele massa die ongeveer 2x zo groot in volume is. Voeg de melk, olie, sinaasappelrasp en -sap toe en mix nog even kort door. Zeef bloem met bakpoeder erboven en schep er zo luchtig mogelijk door tot je een luchtig beslag hebt. Giet het beslag in twee ingevette vormen: 1 springvorm van 20 cm en een halve bolvorm van 16 cm doorsnede. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 35-40 minuten gaar (de halve bol is waarschijnlijk iets eerder klaar).

Pureer de jam alvast terwijl de cakes afkoelen op een rooster. Snijd de cakes dan in twee helften (horizontaal). Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop n een andere kom de mascarpone los en klop dan op lage snelheid door de slagroom. Bestrijk de onderste helft van de cake van 20 cm met jam en dan slagroom. Leg de bovenste helft erop en bestrijk ook met jam en slagroom. Leg daarop de onderste helft van de halve bol en bestrijk weer met jam en slagroom. Leg dan het bovenste stuk erop. Bestrijk vervolgens de hele buitenkant met het slagroommengsel zodat je een soort kegel krijgt. Zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.

Klop door de resterende slagroom wat druppels roze kleurstof en doe het in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Leg in de koelkast tot gebruik. Na het opstijven maak je met een groot mes een gat in het midden van de cake, helemaal tot onderin. Pak de barbie in met plastic folie, ongeveer tot aan haar middel. Druk de barbie dan in de cake. Versier de taart met rozetjes slagroom.

Reacties

Populaire recepten