Sinaasappel harchacake
Mijn favoriete cake is mijn sinaasappelcake, superzacht en luchtig en met een heerlijke frisse sinaasappelsmaak. Deze harchacake is er een variant op, je maakt deze namelijk met bloem en griesmeel en hij wordt een stuk lager dan een gewone cake. Dat is, omdat harcha in de Marokkaanse keuken ook een lage ronde koek is. De een maakt hem krokant en de ander zacht en meestal in een koekenpan of Marokkaanse gietijzeren pan, de anegdam. Deze variant is meer een cake en bak je in de oven. Ik gebruik hiervoor een ronde bestillavorm (zo worden ze genoemd), een metalen bakvorm die je vaak in sets van 3 verschillende groottes kunt kopen. De kleinste is 28cm, de middelste 30 en de grootste 35 cm. Die grote gebruik ik vaak als bakplaat. Je vindt deze vormen bijvoorbeeld hier bij Darnastore.
Ingrediënten:
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
100 gr suiker
100 gr fijne griesmeel
150 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1 Marokkaans theeglas zonnebloemolie (150ml)
1 Marokkaans theeglas vers sinaasappelsap (150ml)
Rasp van 1 sinaasappel
50 gr honing
Kokos
Bereiding:
Mix de eieren met de vanillesuiker en suiker los. Voeg dan de olie en sinaasappelsap toe en mix goed. Doe bloem, bakpoeder en griesmeel erbij en mix goed tot een glad beslag. Vet je bakvorm van 30 cm in en giet hierin het beslag. Bak de harchacake dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 25-35 minuten (check na 25 minuten even of hij gaar is). Laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster om verder af te koelen.
Bestrijk de cake met warme honing en bestrooi met kokos.
Kan j ook finot gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenWat is dat? 🙈
VerwijderenKan ik ook de 35cm bakplaat gebruiken?
BeantwoordenVerwijderen