Aardbeientoetje
Een lekker friszoet toetje is dit aardbeientoetje, van homemade aardbeienvla (met verse aardbeien), yoghurt en aardbeienjam. Bovenop nog een toefje slagroom en smullen maar! Deze glaasjes kun je bij de Action kopen, het zijn Turkse theeglazen.
Nog een tip voor aardbeien, daar zit vaak veel gif op. Om dat eraf te krijgen kun je ze in een bak met water en bakingsoda doen. Een kwartiertje laten staan, dan afspoelen en drogen.
Ingrediënten voor 6 glaasjes:
250 ml melk
200 gr aardbeien
1 el suiker
50 gr maïzena
100 gr fijngehakte witte chocolade
1 ei
20 gr roomboter
200 ml yoghurt
100 gr aardbeienjam
100 ml slagroom
1 el poedersuiker
Bereiding:
Houdt 2 aardbeien apart voor de garnering. Pureer de rest in een blender of keukenmachine. Giet in een kom en voeg het ei, de suiker, de melk en de maïzena toe. Mix dit goed en giet het in een pannetje. Zet op middelhoog vuur en roer met een garde of spatel terwijl het aan de kook komt en dikker wordt. Als het zo dik is als vla, haal je het van het vuur af en roer je er de chocolade en boter door. Doe dit in een spuitzak en spuit de glaasjes halfvol met de vla. Zet in de koelkast en mix ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Giet op de aardbeienvla wat yoghurt en schep daarop wat aardbeienjam. Garneer met een toefje slagroom en een stukje aardbei.
Reacties
Een reactie posten