Broccolibrownies
Ik hoor je denken, broccoli in een brownie, hoe dan? Dat snap ik haha, maar het zijn natuurlijk geen gewone brownies, het is een soort hartige plaatcake met daarin broccoli, dille, mozzarella en feta. Echt een heerlijke combinatie en weer eens wat anders! Ik maakte ze al een tijdje geleden, nog voor de ramadan en ze waren erg lekker, vooral koud (dat zou je niet denken misschien, maar ik vond ze koud lekkerder). Je kunt ze ook in kleine vierkantjes snijden en dan een prikkertje nemen met een stukje van deze brownie, en daarop nog een snoeptomaatje bijvoorbeeld (of iets anders wat je lekker lijkt), staat leuk!
Ingrediënten:
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
150 ml melk
1 tl zout en peper
200 gr geblancheerde en grofgehakte broccoli
1 ui gefruit
2 el olijfolie
100 gr witte kaas
100 gr mozzarella
Bereiding:
Meng de bloem met de bakpoeder, zout en peper. Voeg de eieren, olijfolie en melk toe en klopt erdoor.
Voeg de ui, broccoli, mozzarella en witte kaas toe en schep erdoor. Neem een ovenschaal van ca 20x25 cm en vet deze in. Schep het beslag hierin en strijk glad. Bak de brownie dan 45 minuten op 175 graden. Laat hem iets afkoelen voor je hem aansnijdt.
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
150 ml melk
1 tl zout en peper
200 gr geblancheerde en grofgehakte broccoli
1 ui gefruit
2 el olijfolie
100 gr witte kaas
100 gr mozzarella
Bereiding:
Meng de bloem met de bakpoeder, zout en peper. Voeg de eieren, olijfolie en melk toe en klopt erdoor.
Voeg de ui, broccoli, mozzarella en witte kaas toe en schep erdoor. Neem een ovenschaal van ca 20x25 cm en vet deze in. Schep het beslag hierin en strijk glad. Bak de brownie dan 45 minuten op 175 graden. Laat hem iets afkoelen voor je hem aansnijdt.
Beste welke witte kaas mvg
BeantwoordenVerwijderen