Dubai cornettokoekjes
Ben jij de dubai trend al zat? Haha je wordt overspoeld met dubai chocolate recepten overal. Deze kunnen daar nog wel bij: dubai cornettokoekjes 😍. De vormpjes heb ik uit Marokko, maar je kunt ze ook vinden bij bijvoorbeeld Myhomebayti.
Ingrediënten voor ongeveer 40 stuks:
250 gr bloem
75 gr gesmolten boter
2 el basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 eigeel
ca. 100 ml melk (tot je een deeg krijgt)
Vulling:
100 gr kadaif
50 gr roomboter
3 el pistachepasta
100 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade
Bereiding:
Meng bloem met de suiker, vanillesuiker en het eigeel. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit door elkaar. Voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een deeg kunt maken, dit mag best een beetje vochtig zijn aan het begin, anders krijg je het niet goed gekneed. Kneed dit een minuut of 5 tot een zacht en soepel deeg (ik gebruik de machine). Rol het dan uit tot een dunne lap en snijd hier repen van ongeveer 30 cm uit met een kartelrollertje (die van shebakia bijv.).
Vet je cornettovormpjes in met een beetje olie en wikkel hierom een reepje deeg (beginnend bij de punt). Zorg dat het elkaar net overlapt (anders krijg je er openingen tussen, dat had ik soms een beetje) en zet het hoorntje op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze op 200 graden in ongeveer 10-12 minuten gaar en haal ze meteen van de vormpjes.
Snijd de kadaif in stukjes en bak goudbruin in de boter. Meng met de pistachepasta en vul de hoorntjes hiermee. Smelt de chocolade au bain marie en dompel de hoorntjes hierin. Bestrooi met gehakte pistache.
Reacties
Een reactie posten