Pide met kip uit 100 ramadanrecepten



 Ik heb meerdere favorieten uit mijn nieuwe boek 100 ramadanrecepten, en deze pide met kip is er één van. Een superlekker zacht platbrood met een heerlijke vulling van crème fraiche, kip en paprika. Zelfs mijn zoon is er dol op terwijl hij niet van gebakken paprika houdt. En het leuke is: voor 2 grote broden heb je slechts 250 gr bloem nodig, dat is ook fijn. Bekijk hier de video van dit recept.

Heb jij mijn boek al in huis? In het boek staan 100 recepten voor de ramadan, van ontbijt tot soep, salades, zoetigheden, gezonde hapjes, snacks broodjes en bladerdeeghapjes. Maar ook toetjes en een hoofdstuk vol lekkernijen voor eid el fitr (suikerfeest) en een hoofdstuk speciaal voor kids! Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Bestel het via mijn webshop www.ellouisa.nl.

Ingrediënten voor 2 grote broden:
4 gr instantgist
1 el suiker
150 ml lauwwarm water
250 gr bloem
1 tl zout
1 el melkpoeder
40 gr roomboter op kamertemperatuur
300 gr kipfilet
1 tl zout
½ tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
½ tl kurkuma
½ tl gember
1 el gehakte verse platte peterselie
½ rode puntpaprika
½ groene paprika
½ gele paprika
125 gr mozzarella (1 bol)
50 gr crème fraîche
100 gr geraspte mozzarella
1 eigeel
2 el wit sesamzaad

Bereiding:
Meng suiker en gist met 50 ml water en laat 30 min staan. Voeg dan bloem, zout, melkpoeder en boter toe. Doe de rest van het water er beetje bij beetje bij tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit voor 10 minuten tot het zacht en soepel is en laat het afgedekt een uur rijzen.

Snijd de kipfilet in repen en meng met de kruiden. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kip voor een minuut of 10. Laat dit daarna afkoelen en snijd ondertussen de paprika in reepjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden . Verdeel het deeg na het rijzen in twee gelijke bollen. Rol elke bol uit tot een ovaal. Verkruimel de mozzarellabol en bedek de randen hiermee. Vouw de randjes om over de kaas en druk goed aan. Vorm een mooie pide met puntige uiteinden.

Leg de pides op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met crème fraiche. Beleg vervolgens met de kip en paprika en bestrooi met kaas. Bestrijk randen met losgeklopt eigeel en bestrooi met wit sesamzaad. Bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar.


Reacties

  1. Salam aleikom lieve Ellouisa!
    Ik heb gisteren de pide gemaakt voor bij de Iftar en het was binnen no-time op dank je wel voor de lekker recepten ❤️!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten