Pindakoekjes met karamel
Als jij houdt van Snickers en Twix, dan moet je deze koekjes zeker eens proberen! Het is eigenlijk een kruising tussen die twee en smaakt heerlijk! Ze zijn ook nog eens niet moeilijk om te maken, dus waar wacht je nog op?
Ingrediënten voor 35 stuks:
125 gr roomboter
125 gr suiker
1 vanillesuiker
1 ei
250 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
Karamel:
1 zak lonka
2 el karamelpasta (bebogeen bijv)
Extra:
50 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade
Bereiding:
Meng de boter met suiker, vanillesuiker, ei, bloem en bakpoeder tot een samenhangend deeg. Verpak in een plastic zakje en leg een uur in de koelkast. Rol het dan uit tot een halve cm dik en steek er rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt ondertussen de lonka in een pannetje met de karamelpasta erbij. Smeer wat karamel op elk koekje.
Smelt de chocolade au bain marie en doe in een klein spuitzakje. Spuit streepjes over de koekjes en laat de chocolade hard worden in de koelkast.
Ik zie pinda's maar kan nergens lezen wanneer deze erop moeten? Of lees ik eroverheen
BeantwoordenVerwijderenSalaam, waarschijnlijk als je de caramel over het koekje hebt gesmeerd, dan de pinda’s erop vervolgens de strepen maken eroverheen.
VerwijderenKloptik pas t aan
VerwijderenWat is lonka?
VerwijderenGoedenavond mag ik vragen op hoeveel graden je de oven zet en op welke stand
BeantwoordenVerwijderenHey, moet je gezouten of ongezouten pinda's gebruiken?
BeantwoordenVerwijderen