Reepjeskoek

 


De vormpjes voor deze kleine chocoreepjes had ik al een hele tijd in huis. Je kunt ze bestellen bij temu, maar Action heeft ze soms ook. Superleuk als deco op een cupcake of taart, maar ook leuk om koekjes mee te maken. Deze no bake koekjes zijn heerlijk en zien er ook nog eens leuk uit. Je kunt ook een variant maken met witte chocoladereepjes, kokosbiscuit en pistache!

Ingrediënten voor ca 35 stuks:
100 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade
200 gr speculoos
200 gr gepelde amandelen
1 el cacao
Half blikje gecondenseerde melk
50 gr extra melkchocolade

Bereiding:
Smelt de melkchocolade en pure chocolade samen au bain marie. Vul de reepjesvormen met wat chocolade en laat hard worden in de vriezer (gaat heel snel). Haal de reepjes eruit en werk zo door met de rest van de chocolade. Maal de speculooskoekjes fijn en doe in een kom. Bak de amandelen in een koekenpan met wat zonnebloemolie en laat ze uitlekken. Hak ze dan fijn in een machine of met de hand. Houdt de helft apart voor de garnering en doe de rest bij de koekkruimels. Voeg ook de cacao toe en dan de gecondenseerde melk. Meng tot een samenhangend mengsel. 
Vorm hier bolletjes van en vorm tot een rechthoekje van ongeveer een halve cm dik en net zo groot als de chocoreepjes. Smelt de melkchocolade au bain marie en plak op elk rechthoekje een reepje mbv een beetje gesmolten chocolade. Bestrijk de randen met chocolade mbv een kwastje en druk de randen in de gehakte amandelen.

Reacties

Populaire recepten