Sinaasappeltoetje

 


Ik heb nog een lekker toetje voor jullie, deze keer met frisse sinaasappelsmaak. Je maakt eerst een soort sinaasappelcurd en dit mix je door geklopte slagroom. Zo krijg je een heerlijk friszoete room met de smaak van sinaasappel. 

Ingrediënten voor 6 glaasjes:
3 grote sinaasappels
1 ei
3 el suiker
1 el maïzena
20 gr roomboter
200 ml slagroom
50 gr poedersuiker

Bereiding:
Pers de sinaasappels uit en rasp de schil. Voeg het ei toe en de suiker. Doe dan de maïzena erbij en mix dit goed. Giet in een pannetje en breng op middelmatig vuur aan de kook, blijf wel roeren. Het wordt dan dikker, als een curd. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Schep in elk glaasje een lepeltje van de curd. Zet de rest in de koelkast om af te koelen. 
Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Houdt 1/3 hiervan apart en doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Meng door de rest van de slagroom de afgekoelde sinaasappelcurd. Doe ook in een spuitzak (zonder mondje of met glad spuitmondje). Spuit in elk glaasje wat van de room. Spuit daar bovenop een toefje slagroom en garneer met wat sprinkles of hagelslag.

Reacties

Populaire recepten