Veggie briwat

Briwat maak ik regelmatig, met vis of kipvulling. Maar ik krijg ook wel eens de vraag of je ze vega kunt maken, nou dat kan natuurlijk. Je kunt bij de vis de vis weglaten en alleen mihoen met groenten gebruiken bijvoorbeeld. Een kipbriwat vega maken is wat lastiger haha! Maar deze veggie briwats zijn ook ontzettend lekker. Mijn zoon keek wat bedenkelijk toen ik de vulling aan het maken was, maar hij vond ze uiteindelijk heel erg lekker! Deze briwat zijn trouwens ook nog (per ongeluk) vegan, dus mocht je vegan zijn, dan kun je deze ook lekker eten.

 Ingrediënten:
Half pak filodeeg (ik gebruik deze van de islamitische winkel)
50 ml olijfolie
50 ml zonnebloemolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 wortels
Halve rode puntpaprika
1 courgette
1 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl kurkuma
1 el gehakte verse peterselie
2 el sesamzaadjes

Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit in wat olie tot het glazig is. Rasp ondertussen de wortel en courgette en snijd de paprika in dunne dingen (bijv met een mandoline). Voeg de groenten toe aan de ui en doe ook de kruiden erbij. Bak dit al roerende tot het zacht is. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.

Neem je rol filodeeg en snijd er een stuk van 10 cm breed vanaf. Rol dit uit tot zodat je losse repen hebt. Bestrijk een reep deeg met een kwastje met het mengsel van olie. Leg er nog een reep deeg op. Schep wat vulling onderaan deze reep. Vouw dan de rechterpunt over de vulling naar linksboven en vervolgens de linkerpunt naar rechtsboven (en dus niet naar linksboven). Vouw zo verder op tot een mooie driehoek en leg op een bakplaat met bakpapier. Werk zo alle vulling af tot driehoeken. Bestrijk de driehoekjes met olie en bestrooi met wat sesamzaad. Bak ze ongeveer 15 minuten op 200 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer met sweet chilisaus.

Reacties

Populaire recepten