Flatbreads met kefta
Wist jij al dat je met slechts 3 ingrediënten de lekkerste flatbreads kunt maken? Ook nog eens supersimpel, want je hoeft niet minutenlang te kneden of het deeg te laten rijzen. Ideaal dus! Ik vulde ze met Marokkaans gekruide kefta, rauwkost en de citrusdressing van Remia Botanicals. Deze dressings in drie smaken (citrus, framboos en mango) zijn verkrijgbaar in het sauzenschap in de supermarkt.
Ingrediënten voor 8 flatbreads:
300 gr zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1 tl bakpoeder)
1 tl zout
200 gr yoghurt
250 gr rundergehakt
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gember
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijn
Zonnebloemolie
Rauwkost naar keuze, ik had geraspte rode kool en wortel, zoete puntpaprika, ijsbergsla, snoeptomaatjes en komkommertjes
Bereiding:
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en de yoghurt tot een samenhangend deeg. Voeg evt extra bloem toe als het teveel plakt of juist wat yoghurt als het te droog is. Verpak in een ziplockzakje en laat rusten.
Meng het gehakt met de kruiden en vorm er staafjes van. Bak deze in een koekenpan met wat zonnebloemolie rondom goudbruin en gaar (in een grillpan of op de bbq kan ook).
Maak je rauwkost en breng op smaakt met een beetje zout en azijn.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol deze uit tot een ovaal. Bak ze in een hete koekenpan zonder vet op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten