Napoleon uit Zoets van Zeinab
Dit prachtige boek Zoets van Zeinab van Zeinab Alhashime-Bakker kreeg ik al een tijdje geleden en ik liep wat achter met reviews van kookboeken. Maar eindelijk heb ik er wat uit gemaakt, dit heerlijke napoleon gebak van bladerdeeg, Zwitserse room en frambozen mmmm. Misschien ken jij Zeinab nog van Heel Holland Bakt, waar ze de finale wist te bereiken en 3 keer uitgeroepen werd tot meesterbakker. En wat bleek, Zeinab kende ik gewoon al van instagram (en zij mij ook :D). Superleuk dus om haar te zien in dat programma en nu haar boek in handen te hebben.
In het boek vind je superveel recepten om de lekkerste taarten te maken. Van basisrecepten voor de cakes en vullingen tot complete taartrecepten en zelfs een how to voor een prachtige bruidstaart! Ook staan er superveel tips in voor technieken die je nodig hebt om de mooiste taarten te maken. Taarten zijn niet mijn sterkste kant, dus ik kan dit goed gebruiken. Zoals altijd heb ik een top 10 gemaakt van de recepten in het boek die ik graag eens zou proberen:
1. Napoleon: een taart van lagen bladerdeeg, homemade Zwitserse room en frambozenjam
2. Baklavataart
3. Chak Chak: koekjes van gefrituurde noodles
4. Tiramisutaart
5. Banaan-dadeltaart
6. Applecrumble-kaneeltaart
7. Funfettitaart
8. Citroen-kokostaart
9. Sawabe Zeinab: Zeinabs vingers, gefrituurd gebak uit het Midden-Oosten
10. Passievruchtenganache
Wil jij dit mooie boek ook in huis? Bestel het hier bij Bol.
Het recept van de Napoleon heb ik wel iets anders uitgevoerd, ik heb namelijk het bladerdeeg niet zelf gemaakt en ook de jam niet. Daarnaast heb ik aan de buitenzijde geroosterd amandelschaafsel geplakt in plaats van gebakken bladerdeegkruimels. Oh en ik heb mijn eigen recept voor Zwitserse room gebruikt, maar dit komt ongeveer op hetzelfde neer hoor.
Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg met 10 plakjes
500 ml melk
1 zakje vanillesuiker
3 eigelen
100 gr suiker
40 gr maïzena
200 ml slagroom
25 gr poedersuiker
Halve pot frambozenjam
Extra:
100 gr amandelschaafsel, geroosterd
Frambozen
Bereiding:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en plak er steeds twee aan elkaar met overlappende rand. Druk aan beide zijden goed aan en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Prik in met een vork en leg er nog een vel bakpapier op. Zet er dan een bakplaat op en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). Laat ze afkoelen.
Maak ondertussen de room door de melk te verwarmen met de vanillesuiker. Mix in een andere kom de eigelen met de suiker en maïzena. Giet de melk er voorzichtig en al mixend bij. Giet dit terug in de pan en breng al roerende aan de kook tot het dikker wordt. Laat het nog even pruttelen (blijf roeren) en giet dan in een schaal of diep bord. Dek af met plastic folie en laat in de koelkast afkoelen. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en meng na het afkoelen door de banketbakkersroom.
Neem een plak bladerdeeg en bestrijk met jam en vervolgens room. Leg er een plak bladerdeeg op en werk zo alle plakken af. Bestrijk dan de gehele taart met de resterende room en bedek met geroosterd amandelschaafsel. Versier met frambozen en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Hoiiii, Napoleon maken wij heel anders. En totaal geen jam erin hihihi. Ook geen amandel schaafsel. Je moet een keer een Russische recept pakken en dan wel minstens een dag laten staan in de koelkast. Net een hemel op je tong hahaha maar misschien is dit ook lekker hoor daar niet van😍 maar Napoleon is heel anders hihihi groetjes en ik wil zeggen dat je altijd super leuke en lekkere recepten hebt.
BeantwoordenVerwijderenHoi oh ik heb geen idee, dit is het recept wat in haar boek staat 😅
Verwijderen