Stroopwafelblondies
Nou dit moet je proberen hoor, echt supersimpel, maar zooo lekker! Ik gebruik mijn basisrecept voor blondies waar je alle kanten mee op kunt. Nu deed ik er wat kaneel en stroopwafels bij, goddelijk!
Ingredienten:
150 gr gesmolten boter
3 eieren
75 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
200 gr witte chocolade
4 stroopwafels in stukjes
50 gr extra witte chocolade
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker een paar minuten. Voeg de gesmolten boter toe en mix goed. Dan bloem, bakpoeder en kaneel erdoor mixen. Rasp 100 gr van de witte chocolade en hak de overige 100 gr wat grover. Voeg toe en meng het door het beslag. Meng ook 2/3 van de stroopwafel erdoor. Schep in een met bakpapier bekleedde bakvorm van 20x20 cm. Verdeel de overgebleven stroopwafelstukjes erover en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) voor ongeveer 30 minuten. Haal uit de vorm en last goed afkoelen op een rooster. Garneer met gesmolten witte chocolade en snijd dan in vierkantjes.
Reacties
Een reactie posten