Speculoosmuffins
Ben jij een speculooslover? Dan moet je deze easy muffins eens proberen! Superlekker zacht en luchtig en mooi hoog geworden! Het handigste is nog dat je geen mixer nodig hebt (dat is meteen de gouden tip voor mooie hoge muffins, roeren en niet mixen, je moet zorgen dat er klontjes in het beslag zitten).
Ingrediënten voor 12 stuks:
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
75 gr lichtbruine basterdsuiker
125 gr gesmolten speculoospasta
125 ml melk
225 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
1 tl koek- en speculaaskruiden
8 speculooskoekjes, verkruimeld
40 gr witte chocolate chips
Bereiding:
Klop de eieren met de vanillesuiker, basterdsuiker, speculoospasta en melk goed los. Doe bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden erbij en klop tot een samenhangend mengsel (laat de klontjes erin zitten). Schep 2/3 van de koekstukjes en chocolate chips erdoor en verdeel dan over 12 muffinpapiertjes in je muffinbakplaat. Verdeel de rest van de kruimels en chocolate chips erover en bak ze 20-25 minuten op 180 graden (hetelucht 160).
Reacties
Een reactie posten