Zelf ijshoorntjes maken

 


Ik wilde altijd al eens zelf ijshoorntjes maken, dat leek me zoveel lekkerder dan die winkel. En inderdaad, dat is ook zo! Ik kreeg van Baktotaal een professionele stroopwafelmachine waar je ook ijshoorntjes mee kunt maken. Samen met mijn zoon bakte ik die pas geleden en wat zijn ze lekker! Het is echt super simpel trouwens, je maakt en beslag, op de plaat scheppen en een halve minuut bakken. Je moet ze daarna meteen tot een hoorntje vouwen. Wij gebruikten daar de kegel voor die ik bij het apparaat kreeg, handig!


Wil jij ook zo'n machine? Je bestelt hem hier. Ideaal voor stroopwafels, ijswafels, kniepertjes, ijshoorntjes en wafeltaco's. Wil je een simpelere variant dan kun je ook deze bestellen.

Ingrediënten voor 6 stuks:
25 gr roomboter, gesmolten
50 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten
75 gr bloem
Snufje zout

Bereiding:
Mix de eiwitten met de poedersuiker en vanillesuiker tot ze dikker worden. Voeg dan de boter, bloem en zout toe en mix tot een glad beslag. Verhit je stroopwafelijzer tot 175 graden en vet in met wat zonnebloemolie. Schep een grote eetlepel beslag op je wafelijzer en doe het dicht. Bak ongeveer een halve minuut en verwijder dan. Vouw meteen om de kegelvorm tot een hoorntje en laat iets afkoelen. Bak zo al het beslag af.

Reacties

Populaire recepten