Zelf magnums maken

 


Zelf magnums maken, dat is dus supersimpel! Het enige wat je nodig hebt is slagroom, gecondenseerde melk en chocolade. En natuurlijk vormpjes met houten stokjes. Ik heb mijn vormpjes uit Marokko, maar je kunt ze op veel websites bestellen, zoals bij temu. De stokjes kun je bij de Action kopen (bij de knutselspullen). Qua chocolade kun je natuurlijk alle kanten op, bruin, wit, met nootjes of zonder.

Ingrediënten voor 20 stuks:
500 ml slagroom (koud!)
1 blikje gecondenseerde melk
400 gr chocolade naar keuze
1 el zonnebloemolie

Bereiding:
Klop de slagroom met de gecondenseerde melk tot een dikke lobbige room, niet stijfkloppen. Verdeel over de siliconen vormpjes en steek er houten stokjes in. Zet in de vriezer om hard te worden, dit duurt minimaal 4 uur. Smelt dan de chocolade au bain marie en maak wat vloeibaarder met wat zonnebloemolie (roer er evt gehakte nootjes door). Doe de chocolade in een glas en dompel daar de ijsjes in. Laat wat uitlekken en leg op een snijplank met aluminiumfolie of bakpapier.

Reacties

Populaire recepten