De beste pumpkincake

 

Ik had dus nog nooit pompoencake gemaakt, maar dat gaat zeker veranderen! Deze pompoencake met speculoos is zo smeuïg en smaakvol! Niet te zoet, maar gewoon perfect!

Ingrediënten:
3 eieren
50 ml melk
50 ml yoghurt
125 ml zonnebloemolie
250 gr pompoenpuree (vers)
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
2 tl kaneel
5 speculooskoekjes in stukjes

Extra:
75 gr melkchocolade
75 gr pure chocolade

Bereiding:
Mix de eieren met de suikers, melk, yoghurt en olie. Mix dan de pompoenpuree erdoor.
Voeg bloem, bakpoeder, baking soda en kruiden toe en mix tot een glad beslag. Schep de koekkruimels erdoor.

Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de cake ca 50 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolades samen au bain marie en giet over de cake. Smelt de speculoospasta en doe in een ziplockzakje. Knip er een puntje af en spuit lijntjes over de chocolade. Haal er een sateprikker een en weer doorheen voor een mooi marmereffect.
 

Reacties

Populaire recepten