Ricottatwisters



Ik hou echt van dit soort koeken, simpel, precies groot genoeg en blijven lang lekker. Deze twisters maak je met ricotta. Daar proef je overigens niets van terug. Je kunt nog wat smaakmakers toevoegen als geraspte schil van een cutroen of sinaasappel, dat is ook erg lekker!


Ingrediënten:
300 gr bloem
8 gr bakpoeder
Snufje zout
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr koude boter in blokjes
250 gr ricotta
1 eigeel, losgeklopt
Amandelschaafsel

Bereiding:
Meng bloem met bakpoeder, zout, suiker en vanillesuiker. Voeg de boter toe en wrijf met je handen erdoor. Doe dan de ricotta erbij en meng tot een samenhangend deeg dat een beetje plakkerig is.
Stort op je aanrecht dat goed met bloem is bestrooid. Strooi ook wat bloem over het deeg en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 30x40 cm.
Snijd doormidden en elke rechthoek weer in repen van ongeveer 3 cm breed. Snijd elke reep in tot bijna bovenaan en draai de twee sliertjes om elkaar tot een spiraal.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier, bestrijk mer losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel. Bak ze ongeveer 15-18 min op 200 graden (hetelucht 180).

Reacties

Populaire recepten