Meringuerepen



 Oke, ik ga eerlijk zijn, ik ben verslaafd aan recepten verzamelen haha. Ik heb echt duizenden recepten of receptideeĆ«n op allerlei plekken staan: in kookboeken, kooktijdschriften, pinterest, galerij, uitgeprinte blaadjes, instagram, youtube en in mijn mailbox. Zo nu en dan probeer ik er wat van uit of gebruik ik een recept als inspiratie. Deze meringuerepen vond ik in een oud kookboekje met koekjesrecepten. 

Ze zien er misschien niet zo knap uit, maar ze zijn echt superlekker! Een koekbodem een laagje jam en dan een heerlijke meringue met kokos. Je kunt met de jam kiezen voor verschillende smaken, net wat je wilt. 

Ingrediƫnten:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr witte basterdsuiker
2 eieren, gesplitst
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
3 el jam naar keuze
Extra:
75 gr suiker
50 gr kokos

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa. Mix de eigelen er ook door. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een zacht deeg. Druk dit uit in een vierkante bakvorm van 20x20 cm bedekt met bakpapier. Bestrijk met de jam.
Klop de eiwitten stijf en mix dan beetje bij beetje de suiker erdoor. Schep de kokos er luchtig door en verdeel over de jam. Strijk glad en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 45 min.

Laat afkoelen in de bakvorm en daarna op een rooster. Snijd in repen.

Reacties

Populaire recepten